OM PROJEKTET

Det finns mängder med undersökningar som påvisar nyttan med att barnen vistas i naturen. Barn som är mycket utomhus är friskare, lär sig mer i skolan, är mindre stressade, de får bättre motorik och blir bättre på att koncentrera sig. Trots att det finns så mycket positivt med att röra på sig och vara utomhus minskar tiden barn spenderar i naturen. Och det beror inte bara på att mer tid spenderas framför skärmar av olika slag. Även vi vuxna spenderar allt mindre tid i naturen.

 

Med den här projektet hoppas jag kunna inspirera till upptäckter och spännande saker som inte finns på andra sidan jordklotet, inte i regnskogen eller på Afrikas savann. De finns precis utanför dörren och är många gånger nog så spännande. Upptäck världen utanför husknuten eller på skolgården på barnens vis. Det är en fantastiskt härlig resa som är väldigt enkel. Det är bara att ge sig ut.

I projektet ingår en bok och den här hemsidan. Denna sida är tänkt att komplettera boken med film, instruktionsvideor, länkar och andra resurser som kan vara användbara innan ni ger er ut på upptäcktsfärd. För den som köper boken finns ytterligare länkar och resurser som inte är synliga på den här inspirationssidan. 

Projektet har genomfört med stöd av Region Skånes Miljövårdsfond.